Dammisaaren Petanque, Wiski ja Sikaari Klupi on jo vuodesta 1997 maistellut joka vuosi kasan erilaisia wiskejä. Tässä blogissa tullaan luettelemaan kaikki maistellut wiskit kommentteineen. Wiskilista täydentyy kirjoittajan ahkeruuden määrämällä vauhdilla.

Lähes kaikki wiskit on maisteltu niinsanotusti sokkona eli maistelijat eivät ole tienneet mitä lasissa on. Mikäli wiskin nimi on ollut tiedossa maistelun aikana, on se erikseen mainittu arvioinnissa.

Lähes kaikille wiskeille on arvioinnit summattu yhdeksi yleisarvosanaksi (esim "Savukiehkura kesäyössä"). Tämä yleisarvosana on maistelijoiden kesken sovittu maistelun aikana.

Arvioinnit on päivätty maisteluajankohdan mukaan. Wiskien kuvat ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta klupilaisten itse ottamia kuvia juuri siitä pullosta mistä wiskiä on maisteltu.

lauantai 26. heinäkuuta 1997

Lagavulin 16 y.o.

Nimi: Lagavulin Single Islay Malt
Ikä: 16 v
Valmistusmaa: Skotlanti
Muuta: Ensimmäinen Klupin virallisesti maistelema wiski, ei sokko-maisteltu vaan maistelijat tiesivät mitä juovat. Maksoi vuonna 1997 Alkossa 239 mk.


"Toffeetäyteläisen alkumaun jälkeen lyhyehkö mutta todella täyteläinen ja pehmen kaunis tervainen jälkimaku - hyvää"

"Parhaimmillaan kolmen kulauksen jälkeen jolloin tervanmaku jää pysyvästi suuhun"

"Nielaistessa suuhun jää sama aromi joka löytyy suusta kun illalla on kikkaillut tupakalla. Pehmeä ja mieto aromi suussa, savuinen (-tupakan) jälkimaku, joka haihtuu nopeasti - ****"

"Pehmeys pääsee oikeuksiinsa paukun viimeisellä kulauksella, joka saa janoamaan lisää tätä täyteläisen pehmeää, hieman savuista ainetta. Erinomainen."

"Tervainen jälkimaku kruunaa erinomaisen täyteläisen savun maun, joka täyttää suun jo pienestä kulauksesta. Namia."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti